....

Vissa dagar känner man sig ganska oviktig....

.....idag är en sån dag...


Lilla, lilla Nathalie <3

Idag blir knatten Nathalie hela 15 år!! Det var ju jag.... Typ nyss! Helena var inte mycket äldre när Natta kom till jorden, jag minns det som igår, graviditetsbeskedet där i korridoren på Bromangymnasiet, alla gånger jag klappade på lilla magen och så den stora dagen där för exakt 15 år sedan när hon gjorde sin entré! Inget har varit sig likt sedan den dagen! Att fått följa med i Nathalies liv, se henne växa upp till den fantastiska tjej hon är idag! Snäll, empatiskt, vacker, smart, och fortfarande givmild med kramar!

Vi älskar dig Nathalie! Ha en toppen, toppen dag!

Puss


Gudföräldrar

Eller faddrar som det nu heter....gillar dock gudmor och gudfar bättre ;) Iaf så har jag och Rickard fått den stora äran att bli gudföräldrar till en liten som kommer titta ut i februari, nämligen Sussa och Fredriks liten. Självklart känns det superkul och väldigt hedersfyllt, och det är en uppgift vi kommer ta oss an på största allvar :) Som allt jag tar på mig!

Att vara fadder, det vill säga gudfar eller gudmor, är en hedersam uppgift som sträcker sig långt tillbaka i tiden, ända till andra århundradet efter Kristus. Fadderns uppgift har ändrats genom århundradena. För längre tillbaka var gudföräldrarna en försäkring för barnet genom att de skulle ta hand om barnet om föräldrarna gick bort eller drabbades av ekonomisk ruin. Nu finns det ingen juridisk plikt i samband med ett fadderskap utan det handlar mer om att man som gudförälder bör barnet är lite extra speciellt och att höra av sig i samband med exempelvis födelsedagar, jul och kanske även på dopdagen.

Tjing

PS: Jag längtar hemskt mycket hem till sängen just nu ;)

Shittans

Nattjobb 1/3 och natten kommer bli sjuuukt lång! Trött är bara förnamnet!
Hade en trevlig kväll igår med alldeles för mycket vin, så jag får skylla mig själv ;)

Nu ska jag fortsätta försöka hålla ögonen öppna...

Night


Inkompetenta!

Ja från att gått på Läkarhuset i Gävle, infertilitets specialist som landstinget beslutade att lägga ner, till att komma till Hudiksvalls sjukhus.... Fyyy fan....


Jobbar och sliter ;)

Lugn natt hittills! Avslutade igår natt med lite dramatik innan det var dags att åka hem!

Jobbiga är att jag inte får åka hem kl 07.00 då jag har läkartid 09.00, bara liiiite drygt att vänta på det efter en vaken natt ;)

Nu skulle jag kunna tänka mig att snosa lite i Milos nacke och somna lyssnande på hans små andetag... Hoppas du sover gott skruttis <3

Milo ritade en bild på sin pappa som fiskar och då fick han lite dåligt samvete så han måsta rita en bild på mig också! Och då blev det en teckning då vi är och badar i min pappas pool, där ser ni! Pappa fiskar, mamma solar! :)


Svar på tal

Kommentar på tidigare inlägg;
"Nu så Anna vill vi läsa om något roligt. Du kan ju berätta att jag har köpt ett till fiskespö:) Ett fantastiskt spö om jag får säga det själv. Jag är även sugen på att köpa en båt, men då var det någon som undra med vilka pengar då?? Å det kanske den personen har lite rätt i. Men bara lite. Titta Anna va lätt det kan vara...

PS: jag fyller år den 24 mars. Jag önskar mig en båt. Puss på re gumman./Mannen"

Svar från mig;

Rickard köpte ännu ett fiskespö, jag kanske inte var direkt stödjande i det köpet och kanske ärligt innerst inne fortfarande tycker det var "onödigt" köp då han redan har massor med fiskespön. Och jag gillar inte att han ska dra upp en massa äckliga gäddor, dom vill man ju inte ens äta! ;)

Åsså var det detta med ett plötsligt sug efter en båt, jag kan ju även här säga att jag inte är lika sugen på en båt! Jag gillar ju inte ens vatten speciellt mycket så en båt står lååångt ner på min önskelista och prioritering! Tycker man kan fiska från bryggan! Och ja, det var jag som sa "med vilka pengar då"...

Jag vet att Rickard fyller år 24 mars och då lovar jag att han ska få en lika fin present som jag fått de senaste åren... Som är ingenting...!

Puss på re "mannen"


Vi har ju för fan en husvagn!


Hopp och tro

Känns som att det äntligen kanske är nåt som gör att uppförsbacken inte är lika tungjobbad längre, en liten putt, en liten andningspaus! Jag gillar!

I vad det än gäller när det handlar om jobbiga saker, såsom sjukdom, död, seperationer... Infertilitet....Så tillkommer det ALLTID saker som gör det redan jobbigare ännu jobbigare! Varför är det så? Ska inte redan utsatta personer kunna få lite bättre i sin tillvaro? Definitivt inte sämre som det blir för många! Med sjukdomar tillkommer tex kamp mot fsk, långa väntetider, ingen följsamhet i vården, missuppfattningar... Om en närstående avlider så tillkommer det massor med jobb, så att knappt det finns tid att sörja sin älskade som gått bort!? Vid seperationer så tillkommer det skitprat från omgivningen, underhållsproblem, ekonomiska problem... You name it!


Detta gör mig rädd! Har vi inte ett bättre skyddsnät i denna tid? Ett samhälle som finns för att stödja istället för att trampa på!?

Visa medmänsklighet! Vi kommer ALLA stöta på problem under livets gång och kommer behöva hjälp eller/stöd från samhället! Stå upp för varandra!

Puss å gonatt


Djurens rätt!

Jag är ju som många vet väldigt emot hela köttindustrin, har tidigare skrivit om detta och har valt att inte stödja denna fasansfulla, hemska, tortyrindustri! I detta räknas också såklart pälsindustrin och kan för allt i världen inte förstå att nu i vår tid att folk väljer att gå runt med ett inte bara dött djur på din kropp utan också ett väldigt rädd och illa, illa behandlat djur sin sista tid i livet...

Visste ni att de allra flesta djur flås levande, för att bevara den "vackra" pälsen, detta gäller hundar, katter, kaniner, rävar, minkar.... Har precis sett bilder på en shäfer som flås levande..Det händer!! Öppna ögonen! Vi är inte Gud! Vi kan inte stödja denna industri, det är ju för hemskt för att vara sant

Jag mår illa....


Då var bloggen ute ;)

Har ju aldrig gjort "reklam" för min blogg vilket har gjort att jag kan vara relativt privat och ta upp personliga saker, men nu har det kanske hittat nya hit så jag vinkar glatt "Hej" :) jag kommer fortsätta som tidigare och prata om det som berör på både gott och ont ;)

Har idag stor rensat Milos lekrum/sovrum ... Kan ju berätta att det var säkert 5 stora kassar som lämnade oss idag, jag kunde inte undgå att tänka på Toy Story filmerna och det gjorde mig lite sorgsen, men en storkille behöver ett storkillsrum :) Nu är det bara hans legorum där uppe som behöver en omgång... Jag kan inte ens förklara hur många legobitar som finns där uppe, och tro för Guds skull inte att dom ligger där dom ska! Dom finns ÖVERALLT! ;)

Ja och hur gick det nu för knatte idag på skolan? Det gick BRA! Han och den stora killen har prata och slutit fred. Pojken ska även vara med någon dag i förskoleklassen och prata lite om han och hans intressen, vara en förebild i stället för någon att vara rädd för. Det är ju en jättebra lösning tycker jag! Milo är nöjd och säger att storpojken nu är hans vän och det värmer mitt hjärta :)

Ikväll åkte jag och Hådellskan på bingo,jag gick tuta två gånger men tyvärr bara på 200 kronors vinster, men jag blir glad bara jag går tuta! Då åker man därifrån liiite nöjd iaf ;) Stannade sen ett tag hos Helena för att titta på en film...

Helena vart pömsig och somnade gott i soffan :)

Nattinatt


Milo min Milo

Älskade vän...

Idag när jag hämtade knatte så berättade fröken att han varit i bråk med en sjätte klassare och att han blivit ledsen efter det. Jag försökte få Milo att berätta vad som hänt men han ville inte prata om det.

Tillslut så började han berätta, och det var så att den där sjätteklassaren hade tryckt ner en fjärde klassare som Milo känner och tycker om så han reagerade med att springa dit och putta bort den där sjätte klassaren varav han får en knuff tillbaka så han ramlar, sjätteklassaren reser sig och tänker knuffa Milo igen men då springer Milo därifrån medans sjätteklassaren ropar fula ord efter honom (vilka Milo inte vill berätta).... Så Milos berättelse var ju lite olik den jag fick höra av fröken och ny vet jag inte hur jag ska göra! Jag tycker situationen är obehaglig och Milo ville helst inte gå till skolan i morgon men har beslutat att göra det och att gå till sjätteklassaren och säga förlåt för att han knuffade honom... SKA jag ta upp detta med fröknarna? Och hur ska jag göra det i sådana fall? Jag menar inte att mitt barn är världens snällaste men jag VET att Milo ALDRIG medvetet och utan anledning skulle göra illa en annan varelse. Ska jag vara ärligt så tycker jag Milo agerade rätt, skydda den svaga och ställa upp för sina vänner, men måste även berätta för honom att våld inte är den rätta vägen...

Det jag tycker är jobbigt är att det finns en 6 år äldre kille på samma skola som är rätt så arg på min kille, och man vet ju aldrig hur barn agerar när de bär på ilska...

Tänk vad fel det kan bli....


Måndag och ledig

Men eftersom sovmornar är ett minne blott så var vi uppe med tuppen och skjutsade Milo till skolan. Tröttheten efter helgens nattjobb kom ikapp mig så jag låg mest hela förmiddagen framför TVn ;) Nu laddar vi för dans i shamn "boys only" på bumpyfeet :))

I morgon ska jag gästspela på avd 1, kvällspass, ska bli kul! Andra planer för veckan är storrensning i knattes rum! Nu ska leksakerna UT! Får väl se om jag får med honom på det bara! Men jag kan inte ens minnas senast han lekte med en bil och ändå har han väl ca 523 stycken ;)

I helgen var ju Hudik marknan här och jag var där ett par timmar varje dag efter sovningen och före jobb, Milo var med fredag och söndag, åkte karusell och åt karamell ;) Annars har helgen spenderats med fam Kruse där Milo sovit två nätter i rad och haft det otroligt bra! Tack <3
Hann med Sussa och Ella i går med en sväng på marknan och sen en zombiefika hos dom! Trött som få åkte vi hem tidigt och somnade tidigt :)

Bästa mina <3 an!


Meddelande från Kullen..

Har varit lugnt utanför fönstren trots marknan som varit bakom knuten :)

Första kvällen på marknan spenderades med A-K, Fanny och Milo, barna hade roligt och även vi! Milo följde med och sover med Fanny i natt, trots ledsna miner när vi skulle skiljas åt så har det gått bra och dom somnade gott smålortarna ;)

Snart blir det några timmars sömn för att sen hämta knatte i mellanbyn och senare ska jag och AK eventuellt besöka marknan utan kottar innan nattjobb :)

Trött som få, glad att natten går mot sitt slut :)

Tjing


Ja svampen ja...

....nä om jag slapp hösten/vintern skulle jag aldrig någonsin sakna svamp eller svamp plockning...

Dagen har inneburit mycket mys med fröken Hådell, kul att hinna ses :)

I morgon drar marknan igång i glada Hudik, självklart kommer jag spendera några timmar där, typ varje dag ;) men nattetid ska jag jobba i helgen :)

Och nej, jag skulle inte ens sakna marknan om jag slapp hösten och vintern :)

Pöss


Knattehämtning

Ska snart åka och hämta Milo som spenderat några timmar hos kompisen Anton, jag är så glad att knatte har så många fina kompisar! Det är ett riktigt härligt killgäng i hans klass :)

Iaf så längtar jag till ett annat land, ett land med VÄRME! Skulle kunna ligga i en solstol och dricka paraplydrinkar i en vecka nu, eller två veckor kanske ;) hatar verkligen höstens intågande... Jag är en av dom som inte uppskattar mörkare kvällar, "fina" höstfärger, eller den "friska" luften... Jag är en sommar människa, fattar inte varför jag bor i denna delen av världen! Ett träd ska vara GRÖNT, inte Gult/brunt/ orange!

Så!


Natt 3/3

Ja det tar sig sa morbrännarn!

Dagen har inneburit sömn till 15.30... Sååå skönt, tack mamma!!

På kvällen träffades vi tjejer som pluggade ssk tillsammans på route 84 i Forsa, pratade, åt gomat och tog igen lite tid! Verkligen kul att träffas!!


Jobbar

ja just nu kanske jag inte jobbar, sitter och dricker vatten efter nattrondning :)

Helgen spenderades i ysen och inte en droppe regn fick vi på oss ska ni veta! På lördagkväll var det kräft/suring kväll, och MASSOR med vin :) hade jättemysigt. Gamlingarna åkte hem ganska tidigt och Daniel och Ida stannade några timmar till, det var bara vi unga och fräscha (läs jag och Ida) som var vakna och avslutade festen, storebror somnade på husvagnssoffan och maken i sängen! Och vi fick nu konstaterat att broder snarkar på både in OCH utandning ;) Åsså fick han åka hem som en liten kissemiss :)

Dagen efter dagen före var trött, sov skitdåligt i vagnen så jag försökte slumra i en timme på dagen medans pojkarna fiskade men det gick sådär vilket medför att nu kl 04.30 är jag väldigt sugen på att lägga mig i sängen :)

Nattinatt


Nattinatt

Japp, ligger i sängen bredvid världens finaste och ska försöka somna! Nu har det snart gått en hel vecka sedan jag slutade på 1:an och det är liksom på två sätt... Jag saknar arbetskamraterna, arbetsuppgifterna, patienterna, vissa doktorer, action.... Jag saknar inte stressen, schemat, vändskiften, maktlösheten....

Nu har jag valt att prova detta en period och gästapel på ettan kommer det vara ändå!

I morgon drar vi till ysen med Adria, på kvällen kommer fam Mamma, Daniel och Ida för en kväll med kräftor och surströmming OCH vin!! Ska bli riktigt kul! Synd att det ska hällregna hela dagen men vad gör väl det när man har ett förtält!?

Nu ska jag lägga mig fiskrok med knatte och nanna :)


RSS 2.0