Dagar

Dagarna går fort, lillan har hittills varit exemplarisk med att ammas var tredje timme och sova där i mellan :) vet att det kan komma å ändras precis när som helst, så vi njuter i fulla muggar! vår lilla söthöna ♡

Glömde skriva att hon vägde 3630 gr och var 50 cm lång när hon gjorde sin entré, vägde 3300 två dagar senare och igår hade hon gått upp till 3500 :)

Jag har nu två barn, JAG har TVÅ barn, tänk vad lyckligt lottad jag är!! ♡♡
140514 Dagen D

vaknade kl 02 på natten av magknip, måsta springa några vepor på toaletten, redan nu började jag ana ugglor i mossen efter 9 månaders förstoppning.

Snart därefter börjar det mola bra i magen och rygg, dessa smärtor kände jag visst igen. Låg i soffan och började klocka och jo visst, det onda kom med 4-6 minuters mellanrum. Låg för mig själv till att klockan var runt 04, bestämde mig för att väcka pojkarna utifall det skulle ta fart rejält, ville inte att Milo skulle vara hemma och se det. Rickard skjutsade yrvaken den blivande storebrodern till sin mormor.
Vid 5 - 5.30 åkte vi in till förlossningen, inte jättestarka värkar men ville ändå kollas upp eftersom det gick ganska fort med Milo..

Fick ligga länge i CTG i undersökningsrummet, inte nån riktigt kläm i värkarna och bara öppen 2 cm.. vi beslutade att åka hem igen, jag vill inte vara längre än nödvändigt på sjukhuset liksom. Vi var väl hemma igen kring 10, satte mig för att se slutet på days, och jag känner då hur huvudet på bebisen borras ner samtidigt som jag hör ett "kluck". Ropar på Rickard att nu går nog vattnet, han kommer med en handduk så jag hinner resa mig från soffan och då säger det splasch!

Efter det slår en värkbomb ner i kroppen, ställer mig i duschen men det blir bara värre å värre..

Vi åker in igen och blir inskriven 11.15. Jag säger till BM redan i korridoren när vi kommer att jag ska ha EDA, och en säng, inte en brits i ett undersökningsrum! Får genast börja andas lustgas och värkarna är utom denna värld! När BM säger att jag är öppen 4 cm så blir jag bedrövad och menar att man har bara inte så här ont på enbart 4 cm.. Hon känner bara typ 10 min senare och då är siffran 8 cm. Aha liksom...

Narkosläkaren kommer och jag tror EDAN är lagd vid 12, det gör nu helt sjukt ont och trycket ner är som en explosion. Tycker jag vill trycka men det är tydlugen nån liten kant kvar, nu står det även en läkare i rummet som gör mig ganska nervös..

12.21 börjar jag krysta enligt papperet, det tisslas och tasslas mellan BM och läkaren och jag frågar hela tiden om bebisen mår bra och jag får svaret ja på det varje gång. Men vi fattar väl att det är nåt, en läkare brukar inte vara med när man föder barn i vanliga fall... jag upplever krystningen som mycket plågsammare och jobbigare denna gång och vill inte gärna trycka på. Ser att dom börjar bli otåliga, till och med doktorn ryter att jag måste ta i!

BM börjar dra upp stora sprutor som hon sen sticker mig med rakt upp i puppan, fick inte veta varför, och just då hade jag nog kunnat ge henne en spark i ansiktet. I alla fall bestämmer jag mig för att trycka ut den där ungen och tar i för kung och fosterland och med en slurp ligger det nu en bebis på magen, lite chockartat måste jag medge.. klockan är nu 12.33.

Rickard hinner se att det är en liten tös, och utbrister "det blev en flicka", sen står han själv som en liten flicka och gråter i en timme.. Jag ligger och blir sydd, och det gick faktiskt bra med tanke på min rädsla att spricka.

lite omskakade blir vi tillslut lämnade i fred med lilltjejen. Vi ringer en kille ich berättar att han blivit storebror som inom en halvtimme står i dörröppningen för att se om han fått en bror eller syster. Han kikar under täcket och tror först att det är en kille men ser sen att det inte fanns nån snopp, han lutar sig över bebisen och viskar "hej Lilly", så var även en storebror född ♡

Nu börjar vi fundera över vad som hänt, doktorn, sprutorna, mådde inte bebisen bra under förlossningen?

BM pratared oss när vi kommer in på BB och hon förklarar att bebisens hjärtljud blev väldigt låga under värkarna, och att hon å doktorn bestämde för att lägga en bäckenbotten bedövning utifall bebisen måsta ut fort och då med nåt instrument tex sugklocka. Tydlugen hade hon navelsträngen runt halsen och vid varje värk drogs den åt och stoppade syretillförseln. MEN va jag hade uppskattat att få veta det när jag låg där, det var sjukt stressande att förstå att nåt var fel men när jag frågade så var ju allt bra..

Nu är Lilly 4 dagar ung och mår toppen, de första 3 dygnen så sov hon inget och bara skrek efter mat. Men nu har mjölken runnit till så hon sover mest hela tiden :) Hon är otroligt söt och vi är så lyckliga att hon finns här hos oss och att graviditet och förlossning är över.

Ordet lycka är för litet för att beskriva känslorna ♡

♡ Lilly Edith Emmeline Modin ♡

Vi älskar dig stjärnstopp, välkommen till oss "lillhöna"
Övertid

Det enda som hänt efter gårdagens misshandel av livmodertappen är att vad jag tror är delar av slemproppen som släpper...och det betyder väl egentligen...ingenting...

Jag spenderar en hel del tid på familjeliv, i deras forum där jag läser olika trådar om graviditet. Jag är förvånad över hur många trådar det finns om önskningar av kön, då speciellt önskan att få en flicka. Jag har ju fått frågan en hel del gånger själv om vad jag önskar... och jag önskar mig ett barn, snopp eller snippa spelar överhuvudtaget ingen roll alls. Skulle jag önska ett kön så skulle jag definitivt göra ett könsUL för jag skulle inte klara av att känna en viss besvikelse vid förlossningen, även om det bara skulle vara för 1 sekund. Jag har ju en superfin gosse, så varför skulle jag inte vilja ha en till son liksom? Och en flicka skulle oxå vara kul, det spelar ingen roll!! Känner bara en hel del irritation över dessa önskningar hit å dit.. jag längtar iaf så jag håller på att bli tokig över att få träffa MITT BARN ♡♡

Har ni haft någon önskan? och av vilken anledning?

nä nu tycker jag att vi föder lite barn, eller hur!!

due date

12 Maj är här! men det är inte bebis!

Har varit in på spec MVC idag, har mätt fostervattenmängd samt flöde i navelsträng, allt var bara fint.

Fick ligga i CTG i en timme på en väldigt hård brits, trodde jag skulle gå av! Det gjordes även en hinnsvepning, helt omogen livmodertapp, inte redo för att föda barn med andra ord.. hon fick iaf med tvång in ett finger och rörde runt inne hos bäs för att frisätta lite hormoner, hoppas det gav någon verkan iaf, för det var inte speciellt skönt!

Nåväl, ny tid nästa måndag och då ska den ut, vräkning big time! Jag hoppas det startar av sig själv nu under veckan då jag helst inte vill bli igångsatt..

So long

Fredag

Äntligen fredag!! shit vilken tung vecka att kliva upp med Knatte på mornarna.. fysisk tung alltså.. Jag har till och med sovit efter att han åkt iväg med taxin säkert 3 ggr i veckan, det händer typ aldrig!

Igår molade det i rygg och mage, inte idag.. hur skräckinjagande en förlossning nu känns så vill jag att den är över, jag vill ha lämnat BB och sitta hemma med bebisen, jag vet att den måste ut liksom.. så den kan väl lika gärna komma nu då.. dra av det sablans plåstret fort istället för att gruvas ännu mera!

Idag är det utvecklingssamtal på skolan med Milo, ska bli kul faktiskt, hans tid i första klass har ju varit en otrolig tid att fått följa. Han läser nu nästan fläckfritt, han kunde ju inte ens alla bokstäver i höstas :) Han räknar plus och minus utan problem :) Min guldgosse ♡ som jag älskar den killen!! Nu längtar vi alla efter en långt och härligt sommarlov.


Milos förlossning

Jag känner en extrem oro inför förlossningen jag har framför mig, det GÖR ju ont att föda barn liksom..

Vattnet gick vid 10.30 på morgonen, helt oväntat i V 37+2, hade inte haft några förvärkar alls. Ringde förlossningen som bad oss ta det lugnt och äta frukost för att sen komma in på en koll.
Vid 12 var vi väl där ungefär och faktiskt minns jag inte riktigt vad vi gjorde där då, men jag hade inte fått några värkar så vi fick åka hem, detta var en onsdag och om det inte startat av sig själv så skulle jag sättas igång på fredag.
Rickard skulle jobba kväll så vi åkte in på hans jobb för att förbereda att han eventuellt inte skulle komma, sen åkte vi och handlade mat att lägga i frysen, tänkte att vi inte ville lägga tid på matlagning. Vi åkte också förbi Mc donalds, minns att jag köpte mc feast fullkorn ;)
Väl hemma när vi satt oss för att äta började det mola i ryggen så Rickard satt bakom och masserade medans jag åt. Hoppade därefter in i duschen, klockan kanske var vid 14.30. Duschade länge i hett vatten, värkarna kom ofta och jag fick hålla mig i duschstången.
Klockan var väl 15.30 när jag inte pallade att stå upprätt längre och ville in till förlossningen igen, Rickard ringde och sa att vi var på väg eftersom jag flåsade mig igenom en värk som inte slutade förrens Milo var ute. ..

På förlossningen igen så fick jag läggas i CTG i vilket som kändes som en evighet, dom tyckte sig inte registrera några värkar, vilket jag tyckte var hemskt konstigt eftersom jag inte hade några uppehåll mellan värkarna. Tillslut fick jag ett rum, fick den fina skjortan och långstrumporna, detta fick Rickard klä på mig minns jag ;) Jag var öppen ynka 3 cm... kl 16.30-17 var väl tiden då. Rickard frågade BM om man kan räkna 1 cm i timmen och det kunde stämma sa BM om man var försföderska... hade jag haft en pistol då hade jag nog skjutit mig själv...
Jag mådde illa och kräktes, nog därför jag minns så tydligt vad jag köpte på mc donalds...
Vid 18-18.30 fick jag EDA, kan ha varit vid 19 också.. det var det bästa val jag gjort i hela mitt liv, i ungefär 30 min fick jag njuta av den...sen kom trycket...trycket som inte går att beskriva med ord.. jag var då öppen 9 cm men BM kumde trycka bort den sista centimetern.. kl 19.40 började jag krysta, åh fy fan.. the ring of fire är inte bara en låttitel det är sanningens ord... men 19.49 låg det en liten, liten kille på min mage, det var över!! Trodde jag.. då skulle underlivet genomgå en inspektion och moderkakan tryckas ut. Usch, efter en skördetröska som gått igenom puppan vill man liksom vara ifred där nere.. Men min puppa fick ett A och inga stygn så jag var väl nöjd ändå.

Det kan låtas som förlossningen gick snabbt och bra. Men när det går snabbt och man öppnas snabbt så hinns det liksom inte med att vila mellan värkarna, det var inga värkar, det var EN väldigt lååång värk..

Men jag vet att det är värt varenda smärta i världen när liten är här men jag är ändå nervös inför det som komma skall.. det gör så förbannat ont, och tiden efter med läkning (läs kissa å bajsa), avslag, och onda tuttar kommer också som ett brev på posten.
BilderMan förstår inte hur stor man faktiskt är! Gick förbi spegeln och fick en chock!!kabooooom liksom! shit vilket jobb jag har framför mig sen när ongan är ute! Men jag längtar som en tok att börja röra på mig igen och se vågen gå ner istället för upp ;)

V 40

Sista besöket på MVC

SF mått var 39
Hjärtljud 136


V 39

11 dagar kvar..snälla bebis, kom ut nu... det finns så mycket mer plats här ute än där inne!

Bäste Bebis,

Härmed varslar jag, i egenskap av hyresvärd, Dig om vräkning.

Vräkningen kommer äga rum snarast, dock senast inom 2 veckor.

För att underlätta för alla berörda parter ber jag Dig att flytta ut självmant.

Med vänlig hälsning
Hyresvärden Mamma

Ps i love you


RSS 2.0