Duuu äär min maan...

... Och jag vet du gör så gott du kan... ;)

Nu är snart, snart altanen klar! Den har jag längtat efter i 4 år!! Blir en enorm skillnad att ha någonstans att gå ut.. Bra jobbat Rickard!

I morgon efter jobbet blir det en sväng på systemet för på kvällen vankas det 30+ på hogges! Ser jag fram emot som attan, synd att väderprognosen för i morgon kväll inte visar sig från sin bästa sida!

Blir bara så här idag för nu måste, måste, måste jag sova...

Förresten så har vi nu äntligen bytt ut vår 28 tums tjocktv till en 55 tums platt sak.. Overkligt stort, men efter en om möblering som gjorde att TVn hamnade 6 meter ifrån soffan istället för tidigare 1 meter så var det väldigt nödvändigt för att kunna läsa undertexterna ;) Milo trodde han dött och hamnat i TV himlen när han kom hem från dagis och såg vidundret :)


Dont stop beliving...

Jag bär fortfarande efter alla dessa år på ett hopp, ett litet, litet kanske...

Idag har Sussa haft ett sånt där jobbigt och obekvämt samtal... Det är så att dom ska resa till Prag i helgen med Fredriks familj (inte Ella) och då Sussa är hemskt flygrädd och kontrollfreak så måste hon veta att Ella får det bra om nu planet skulle störta! Så dom vill att Bellan ska bo hos oss om nu olyckan är framme... Det är ju en fantastisk ära att dom vill att vi ska fostra det bästa dom har om nu inte dom skulle finnas (hemska tanke)... Ella har redan en plats i vår familj så självklart skulle vi älska henne som om hon vore vår egen Sussa, du kan vara lugn... Planet kommer inte störta, men du vet att vi skulle ge Ella en fantastisk uppväxt och prata om er massor, varje dag!

Hur mycket nu än Ella är välkommen till oss så önskar jag inget hellre att hon kommer få växa upp med sin mor och far ;) vilket också hon kommer göra :) <3 Det är min Sussa det!

Ni kan ju ana hur jobbigt hon tycker att mycket av bröllopets planer ligger i mina händer ;) älske dej stump <3

Idag har jag varit i Njutånger och fått träffa mitt hjärtas Helena <3, hon följde mig till Elgiganten för att diskutera TV apparater, hon och jag fattar nada om specifikationerna som hänger där på väggen och ser smarta ut! Men vi fick nog ut det vi ville av besöket!

På em så tog jag och Joanna en prommis, väldigt skönt! Men åren till komma gör att jag har fruktansvärt ont i min vänstra höft ;) men tur är väl att jag inte har ett dugg känningar från mina benhinnor :)) tack älskade vän för sällskapet <3

Nu - sova


Godnight sweetheart, godnight..

Men alltid sent! Har iofs jobbat kväll och ledig i morgon så lite vill man ju känna att man är ledig :)

Fick en tanke ikväll på jobbet, det där med att faktiskt vilja dö, hade en patient, gammal, svårt sjuk, men helt klar och redig... Den personen ansåg sig vara klar med livet, och vill avsluta alla sina medicineringar och så snabbt som möjligt somna in... Jag vet inte riktigt vart jag står i frågan om dödshjälp men detta blev så tydligt! Patientens ord "ge mig inget livsuppehållande medel, låt mig snabbt bli klar med detta nu, vad är detta för liv"... Jag kan stå bredvid och hålla handen och bara finnas till... Men i livet kan vi bestämma allt om sitt eget liv, men när vi ska dö, där har vi ingen självbestämmande rätt... Och det är DÄR jag blir tveksam i denna fråga, för visst, i vissa situationer är det inte rätt att hålla människor vid liv BARA för att vi kan, det är fel om det strider mot individens önskan! Men skulle jag vilka vara den som ger den dödliga dosen av något läkemedel!? Nja, det tror jag inte, men om det skulle finnas dödshjälp så måste det finnas sjukvårdspersonal som faktiskt kan tänka sig att vara just den personen...

Söta söta du, hoppas du snart får somna in i den eviga sömnen utan plågor...

Appropå jobb, så är jag ledig i morgon! En helt blank dag för mig och knatte! Vad ska vi hitta på tro!?


Im walking on sunshine

Men joråsåatt! Jag känner mig stark, att jag kan! Jag har en skyddsling med mig som passar min rygg, deg känns tryggt!

Igår så åkte jag och kussen till dakapo, letade barn fotbollsskor men gick därifrån tomhänt! Vi hann med en sväng på stan och lunch på Bangkok kajen innan kvällsjobb för oss båda! Upp idag för att jobba igen (har jag sagt att jag hatar vändpassen?), ledig ikväll och kvällspass i morgon, sen är jag ledig EN hel dag för att jobba fyra igen! Man måste ju bara älska yrket alltså ;)

Har vart ut och gått/joggat nu i kväll och det är ju skönt när det är gjort alltså, det är det där klivet att orka komma iväg som är tungt! Så nu ska jag hopp i duschen!

Hade kunnat tänkt mig att åka till shamn ikväll då det är lite lattjolajban där ikväll inklusive cruising... Bara för att göra nåt annat men nu sover knatte och nästan maken, så soffan it is!


Some, some die young...

Tyvärr är det så vilket jag får erfara i mitt nya yrke, mammor, döttrar, söner, bröder, systrar, mor/farföräldrar, som får lämna jordelivet alldeles för tidigt... Många med småbarn eller tonårsbarn där hemma, tragiskt! Mitt i livet kommer en dödlig diagnos, hur skulle ni reagera? Vill inte ens tänka på det... Men jag har sett några av dessa ansikten när de får sin diagnos, skräcken i ögonen, paniken, ångesten och ibland även lättnad att tillslut få en diagnos trots att det var en dålig diagnos...

Ännu en sak som gör att det blir bra att återgå till att jobba med äldre igen för då är det ok på ett annat sätt när de somnar in, dom har levt sitt liv, ett helt liv...

Men trots att jag inte kommer se dessa ansikten, vissa som för alltid är etsad fast i mig så fortsätter det hända, varje dag, på alla sjukhus runt om i världen... Varje minut... Varje sekund...

Skänk en slant till Cancerfonden så våra barn, barnbarn kanske kan slippa detta skit!

http://m.cancerfonden.se/stod-cancerfonden/stod-cancerfonden

Så nu har jag lättat mitt hjärta lite, tack bloggen att du finns så jag kan ventilera efter en dag på jobbet!

Nattinatt


Då vare slut för denna gång....

... Ja ledigheten alltså! Två dagar är för lite, igår var jag skittrött och idag hinner man inte allt! Det jag hunnit är iaf, är att stå ute med mannen medans han grejar med altanen, vi kan inte ens bygga ihop en Ikea möbel utan bråk så det slutade med att han bad mig gå - så jag gick, och solade ;) Milo var på kottegrupp och hämtades kl 12, vi donade, tvättade lite och hängde tvätt... Sen satte jag pojken på hans cykel och han fick följa med ut på en runda! Bättre tränare får man leta efter, "kom igen mamma, spring, spring fortare, kom igen nu mamma", trots att jag i det ögonblicket tänkte tankar som jag skulle få livstids fängelse för så kan jag lova att det peppade bra, så det var inte sista gången :)

Sen hann vi in en sväng hos mor för att sen hem och laga middag!

Efter tänkte jag sätta upp en rullgardin jag köpte igår till TV rummet, Denver för lång så vi tog en snabbis till shamn för att byta den... Döm om min förvåning då jag faktiskt fick betala trots att jag tog en rullgardin som kostade 25 kr mer. Detta pga att jag inte hade kvittot kvar och kassan går på lägsta pris, så jag fick istället lägga till 35:-... Jag frågade vart det låga priset fanns, på nätshoppen? Men Nää det kunde hon inte svara på! Mysko!

Väl hemma igen så tvättade jag lite till och gjorde ordning Milo för sängen! Tredje kvällen han somnar utan problem här nere, mörkerrädslan är som bortblåst, skönt för honom! :)
Och jag sov faktiskt uppe i sängen i går!

Nu är det TVn tills sängen kallar!

Puss på er
Jösses

Ledig dagarna två innan det drar igång en jobbhelg igen!

Fick lite energi på kvällen som jag valde lägga på Milos legorum/spelrum, och herregud, unge! Vad gör du när du leker egentligen? Milo fick ont i ryggen och måsta vila mitt i röjningen, kom tillbaka lagomt tills det var klart, en äkta pojk!
Jag bar ner hans säng i går till hans rum på nedervåningen i går (ja han har två rum), då han är för mörkrädd för att somna däruppe själv när vi sitter nere! Och dessa två kvällar som gått har han somnat utan problem! Och kom ni ihåg att jag klagade för ett tag sen att maken sov på soffan? Nu i natt var det jag som inte kunde lämna nedervåningen och Milo här nere ensam, så jag sov på soffan ;) värsta nördmorsan då som vanligt! I natt ska jag våga mig upp, men först ska jag dra ur varenda kontakt och och spika igen ytterdörren! Kom nu ihåg att vi samsovit i hela sex år! Och nu ska vi sova på olika våningar!! Hujedamig!

Nu saknar jag mina vänner, i helgen träffade jag inte fam Sussa, och det är ju liksom ingen helg utan er ( iofs hade jag inte helg heller)... Undra sa flundra om jag inte kan lura ut Janna på en prommis i morgon em, så får vi träffas en liten stund... Den lilla stunden hon kikade in idag räknas INTE!
Fam Njutånger träffade vi i lördags och det gillas skarpt för där sög det rejält i Helena tarmen!
Vill även få till en dejt med Nadia, det är dags för det igen!

Tänker ofta på mina vänner som fortfarande finns men tyvärr finns vi inte i varandras liv på den nivån längre och det accepterar jag, man har inte samma tid nu som man hade förut! Men det betyder inte att jag inte tänker på er och älskar att träffa er dom få gånger det händer, hellre nån gång ibland än aldrig ;)

Puss på erI think i wanna marry you

För mig är det fortfarande lördag men klockan har faktiskt passerat tolv!

För sex år sedan den 13/5, samma dag som Milo "blev till" (sorry mamma) ett år tidigare, tog jag och Rickard tillfället i akt att slå våra påsar ihop! I samband med Milos dop så överraskade vi våra nära och kära med bröllop :)

Tiden går men jag är fortfarande bara 25! Sådetså!

I sommar är det dags för en av mina närmsta, äldsta och bästa vän att göra slag i saken! Jag och Rickard har fått den äran att vara värdar/toastmasters, och planerna snurrar, ska bli såå kul! Älskade Sussa, fru Jacobsson liksom :)

Nu ska jag joina mina sovande killar uppe i sängen!

Sov sött


Working nine to five...

What a way to make à living...

Nope inte för mig! Jag har blivit erbjuden ett nattjobb i kommunen! Och ja, jag tänker ta det efter sommaren!

Finns säkert massor med folk som tycker mitt val är konstigt och outvecklande, men efter ha skrivit min plus och minus lista så kan jag liva att plussidan blev väldigt mycket längre och de viktigaste på den listan är;
- jobb nattetid betyder mer tid hemma, och det är där jag trivs allra bäst
- kommunen har bättre lön ( en tusenlapp mer i ingångslön)
- långa perioder med ledigt
- kommer alltid vara hemma när knatte går till skolan och jag kommer vara hemma när han kommer hem från skolan.
- jag SAKNAR gamlingarna, tycker det ska bli skitkul att jobba med dessa härliga individer igen :)
- jag kommer kunna plugga om jag vill samtidigt som jag jobbar, vilket betyder att jag inte behöver CSN
- jag kommer kunna jobba extra på ettan
- jag kommer hinna äta lunch/middag

Minus är då;
- jag tappar sjukhuserfarenhet


Så ligger det till just nu!

Puss på er


Just another day in...

Tyckte inte paradise passade in tyvärr!

Tycker att allt känns ganska jobbigt nu, känns som man står med ett ben på varje sida, men av vad vet jag inte... Lite svajjigt sådär!

Dagen har inneburit en dag med ongan, bara haft en mysig innedag. På kvällen var det städdag iområdet, men regnet var på besök så det blev kortvarigt. Joanna och Filip kom, och Joanna hade med sig en påse innehållande papper och fönsterputs, hon gillar visst att kunna se ut genom fönstren, jag kan verkligen inte putsa fönster! Men tjoff tjoff så hade även vi fönster som man faktiskt kan se ut igenom :) tror jag kommer bli bländad i morgonbitti när vi kliver upp :) Min Janna! <3

I morgon börjar mastodonthelgen, ser jag fram emot det? Nja, sådär! Vet ju nu hur helgerna brukar se ut, patienter upp till öronen, och uteblivna luncher, meny ska vi inte riktigt dra det dit ännu, det kan ju även bli en toppen helg! ;)

Nattinatti på er


Im a bitch, im a lover, im a child i am a mother...

Två kvällar gjorda och det betyder att det är två lediga dagar innan helgen drar igång, späckad med jobb!

Känns som jag aldrig träffar Milo, lämnade honom igår på dagis kl 13, sen sov han när jag kom hem, upp i morse och gick ner på dagis kl 9.30 (6 års grupp), och nu sover han såklart när jag kommer hem :( i morgon ska han på dagis igen på grupp och jag ska till stan och lämna blod och sen möte på em, på kvällen ska jag på healing... Så på torsdag först får jag njuta av knattes sällskap igen!
Hua!

Finns det någon därute som älskar sitt jobb mer än att vara hemma? Jag älskar att vara ssk men jag älskar ännu mer att vara hemma och poa på.. Vi jobbar för mycket och är borta från nära och kära alldeles för mycket, skruvade värld! Jag röstar för 25 timmars arbetsvecka ;)

Nä, det är nog bara att knega på gissar jag, orka vara en glad ssk, en bra mamma, handla, laga mat, städa, vara en bra vän! Man är ju född kvinna så då fixar man det mesta här i livet!

Sov så gott


Haha

Men alltså, fu*k you autokorrekt vad många fel det blev! Negativa med att blogga från iphonen! Hoppas ni förstår mitt budskap ändå :))


Pilla in en pinne i brasan

Min son, Milo, 6 år gammal, han har en fetisch! Jo men visst, på pinnar av alla slag, långa, korta, tjocka... Stora! Dessa pinnar släpar han på och tar hem, dom är superviktiga för Milo dessa pinnar! En dag för ett par veckor sedan så hade han glömt några pinnar på dagis och ungen var helt knäckt, jag ringde dagis i h frågade om de fanns kvar men hon kunde inte se några.. Dagen efter närbild kom till dagis så hittade han sina pinnar och lyckan var total, det var som han vunnit storkunden, seriöst alltså!
Visar tillräckligt med pinnar på gården att kunna värma oss med i en hel vinter ;)

Älskade lilla filur

Pojkar, små pojkar en särskild art,
det märker man ganska snart.
En sten blir till bil, en pinne ett svärd.

Ja, små pojkar lever i sin speciella värld.
De springer, hoppar, flyger och far
och bygger av kuddar ett mjukt försvar.

Om man bara fyller deras dag med kärlek,
och en och annan förmaning ibland,
klarar de sig snart på egen hand.

Tiden går fortare än man tror,
snart har min förstfödde son blivit stor.

Jag kommer att minnas dig med solsken och lycka
och glädjas åt att en vuxen mans hand få trycka.
Jag minns när jag på din hjässa fick snusa
och när du i min famn otvunget rusa.

Jag vill ta vara på varje minut jag får dela ditt liv.
Snart går du din egen väg med stora kliv.


Amazing

Bra söndag, ringde efter Sussa och Fredrik så att mannen i det hushållet samt min skulle tralla ihop altanen, men efter en smärre hammarolycka fem minuter in i arbetet så blev det soffan igen, vilket dom inte klagade på (OBS det var bara hammaren som avlivades, ingen människa kom till skada).

Jag och Sus for till Igge för att hämta en kalasande Ella och för att handla, jag berättade dock innan avfärd hur jag ville möblera om i vardagsrummet...döm om min förvåning när jag kommer hem och ser att möblerna förflyttat sig, blev skitbra! :)

Vi grillade (läs stekte) lite hamburgare, Joanna kom ner och förgyllde vår tillvaro hon också! Efter att fam Igge åkt hem tog jag och Jannan en prommis, så skönt!

Nu är det mitt i natta och denna Donna ska sluta sina blå!


It's a little bit funny

This feeling inside...

Det krävs så lite, lite för att få en tjej nöjd... Att ni inte lär er ;))

Idag har det varit en väldans lugn lördag, har bara varit hemma förutom en tripp till Konsum :)

I morgon ska solen stråla igen och göra denna Enångerstös glad!

Milo har vaknat och ligger här bredvid och klagar på magont, stackarn..:(

Natti


Meeeeeen

Hade ju skrivit massor innan jag la in bilderna!!

Förkortning:
Film från Milos dansuppvisning hittar ni här;

http://m.youtube.com/watch?v=iLtNzm252Ig

http://m.youtube.com/watch?v=hFQofp2G0SM

;Och bilderna är från min och Joannas prommis på 13 km igår då vi insåg att våren slagit ut och vi kände oss som Ronja Rövardotter

; jag är ledig i helgen

Typ så...


Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead...


Buzzador

Jag är en buzzador, vilket innebär att man får hem lite grejer som man får prova och dela ut, jag ska sen rapportera detta och de som väljer att prova får logga in och lämna en liten rewiew också! Ett toppensätt att sprida vidare sin affärsidé!

Just ny buzzar jag åt vanish, och självklart finns provpåsar att dela ut ;)


Saknar dig Helena !!

Haft en sjukt mysig dag med Sussa och kidsen!

Nu ikväll har jag fått en stor saknad av lite Helena, min Helena!
Milos gudmor, ett hjärta av guld och jag är fantastiskt glad att ha henne i mitt liv!
Kanske ses i morgon?

Puss


RSS 2.0